Kebakkolankku kahdella dipillä
Piknikille mars! Tikusta syötävät kebakot ovat helppoa ulkoruokaa. Dipattavaksi kebakkojen kylkeen sopii myös muuta, kuten juuressipsejä tai vaikkapa uudet perunat. 4 hlölle.
Ainekset
- 1 pkt Kebakko 400 g
- 1 pieni pussi valmiita juureslastuja (sis. esim. kuivattua punajuurta, porkkanaa ja palsternakkaa)
Pähkinädippi
- 100 g suolapähkinöitä
- 3 rkl valkosipulimajoneesia
- 2 rkl kookoskermaa
- 1 limen mehu
- 0,5 tl juustokuminaa
- ripaus kuivattua chiliä
Makea chilidippi
- 1 prk ranskankermaa (200 g)
- 3 rkl Sweet chili -kastiketta
- 1 rkl silputtua ruohosipulia
- seesaminsiemeniä viimeistelyyn
Valmistusohje
Grillaa kebakot. Asettele ne tarjolle laakealle laudalle tai vadille. Ripottele juureslastut päälle. Tarjoile dippien kanssa.
Pähkinädippi: Hienonna pähkinät ja sekoita jokkoon muut ainekset. Anna makujen tekeytyä hetki. Pähkinädippi on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.
Makea chilidippi: Sekoita dipin ainekset keskenään. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Anna makujen tekeytyä hetki ja tarjoile viileänä.