Saarioinen Oy

Kebakkolankku kahdella dipillä

Piknikille mars! Tikusta syötävät kebakot ovat helppoa ulkoruokaa. Dipattavaksi kebakkojen kylkeen sopii myös muuta, kuten juuressipsejä tai vaikkapa uudet perunat. 4 hlölle.

Ainekset

  • 1 pkt Kebakko 400 g
  • 1 pieni pussi valmiita juureslastuja (sis. esim. kuivattua punajuurta, porkkanaa ja palsternakkaa)

Pähkinädippi

  • 100 g suolapähkinöitä
  • 3 rkl valkosipulimajoneesia
  • 2 rkl kookoskermaa
  • 1 limen mehu
  • 0,5 tl juustokuminaa
  • ripaus kuivattua chiliä

Makea chilidippi

  • 1 prk ranskankermaa (200 g)
  • 3 rkl Sweet chili -kastiketta
  • 1 rkl silputtua ruohosipulia
  • seesaminsiemeniä viimeistelyyn

Valmistusohje

Grillaa kebakot. Asettele ne tarjolle laakealle laudalle tai vadille. Ripottele juureslastut päälle. Tarjoile dippien kanssa.

Pähkinädippi: Hienonna pähkinät ja sekoita jokkoon muut ainekset. Anna makujen tekeytyä hetki. Pähkinädippi on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.

Makea chilidippi: Sekoita dipin ainekset keskenään. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Anna makujen tekeytyä hetki ja tarjoile viileänä.

Reseptin tuotteet