Saarioinen Oy

Kinkku-juures carbonara

Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti on klassikko italiasta. Tässä ohjeessa sen valmistukseen on käytetty täysjyväistä spagettia, juureksia ja tietysti kinkkua. Olisiko tästä arjen klassikoksi?

Ainekset

  • 300 g täysjyväspagettia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 pss suikalejuureksia, pakaste (porkkana, lanttu, palsternakka, purjo)(n.180 g)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150 g Pieni Kultakinkku 150 g
  • 2 dl kasvirasvasekoitetta
  • 2 kanamunaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Neljälle

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta se. Suikaloi kinkku ja hienonna valkosipulit. Kuullota kinkkusuikaleita ja valkosipulia pannulla, lisää juuressuikaleet. Yhdistä pasta ja kinkku-juuresseos pannulla. Sekoita kerma-munaseos kuuman pastan joukkoon. Viimeistele mustapippurilla ja tarjoile heti. 

Reseptin tuotteet