Kinkkupiirakka
Ainekset
Pohja
- 100 g voita
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 1 pak. Kultakinkku 200 g
- 1 rs fetajuustoa
- 3-4 kpl artisokansydäntä
- terttu parsakaalinkukintoja
- 10 kpl vihreitä oliiveja
- 10 kpl kirsikkatomaatteja
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 g juustoraastetta
- 2 dl kermaa
- 1 dl maitoa
- 3 kpl kanamunia
- mustapippurirouhetta
- basilikanlehtiä valmiin piiraan päälle
Valmistusohje
Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja muovaa taikinaksi. Anna taikinan levätä kylmässä ½ tuntia.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Täytä piiras suikaloidulla kinkulla, fetajuustokuutioilla ja paloitelluilla artisokansydämillä. Keitä parsakaalinkukintoja n. 3 min. ja lisää hyvin valutettuna piiraan päälle. Ripottele mukaan oliivit, Kirsikkatomaatit ja raastettu valkosipulinkynsi sekä juustoraaste. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää piiraan päälle. Paista 200°C uunin alaosassa n. 35 min.
Koristele tarjolle vietäessä basilikanlehdillä tai yrttiöljyllä.