Saarioinen Oy

Kinkkupiirakka

Ainekset

Pohja

  • 100 g voita
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 1 pak. Kultakinkku 200 g
  • 1 rs fetajuustoa
  • 3-4 kpl artisokansydäntä
  • terttu parsakaalinkukintoja
  • 10 kpl vihreitä oliiveja
  • 10 kpl kirsikkatomaatteja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g juustoraastetta
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 3 kpl kanamunia
  • mustapippurirouhetta
  • basilikanlehtiä valmiin piiraan päälle

Valmistusohje

Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja muovaa taikinaksi. Anna taikinan levätä kylmässä ½ tuntia.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Täytä piiras suikaloidulla kinkulla, fetajuustokuutioilla ja paloitelluilla artisokansydämillä. Keitä parsakaalinkukintoja n. 3 min. ja lisää hyvin valutettuna piiraan päälle. Ripottele mukaan oliivit, Kirsikkatomaatit ja raastettu valkosipulinkynsi sekä juustoraaste. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää piiraan päälle. Paista 200°C uunin alaosassa n. 35 min.

Koristele tarjolle vietäessä basilikanlehdillä tai yrttiöljyllä.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit