Korealaiset lohikulhot
Ainekset
Riisi:
- 4 dl kypsää riisi-ohra seosta
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1/2 limen mehu
Lohi ja muut lisäkkeet:
- 400 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 1 tuore chili
- 1/2 limen mehu
- 0,5 tl suolaa
- 3 rkl Sweet chili -kastike 345 ml
- 2 syöntikypsää avokadoa
- 1 prk Kurkkuraastesalaatti 250 g
- 2 tl seesaminsiemeniä
- tuoretta korianteria viimeistelyyn
Valmistusohje
Neljälle.
Keitä riisi-ohra -seos pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta valmis riisi riisiviinietikalla ja limen mehulla.
Kuutio lohi ja tee marinadi ruohosipulista, hienonnetusta chilistä, limen mehusta, ripauksesta suolaa sekä Korealaisesta maustekastikkeesta. Kaada marinadi lohipalojen joukkoon ja anna tekeytyä hetki viileässä.
Kokoa kulhot lämpimästä maustetusta riisistä, marinoiduista lohipaloista, kuutioidusta avokadosta sekä kurkkusalaatista. Viimeistele seesaminsiemenillä ja tuoreella korianterilla.