Lämmin rosolli
Rosolli maistuu myös lämpimänä joulupöydän lisukkeena. Tai kokeile vaikka pihvien kaveriksi!
Ainekset
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 rkl voita
- 1-2 oksaa tuoretta rosmariinia
- 700 g Rosolli 700 g
- suolaa ja mustapippuria
Kastike
- 1 prk smetanaa
- 1-2 tl piparjuuritahna
- ripaus suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
4-6 annosta
Viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna voi isolla pannulla ja lisää joukkoon valkosipulinkynnet sekä rosmariininlehdet. Kuullota valkosipulia hetki ja kumoa sitten pannulle rosolli. Paista rosollia muutama minuutti ja mausta vielä ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kääntele maut hyvin sekaisin. Vatkaa smetana kuohkeaksi ja sekoita joukkoon mausteet. Tarjoa piparjuuri-smetana rosollin lisukkeena.