Saarioinen Oy

Lempeän tulinen punajuurikeitto rosollista

Ainekset

  • 1 rs Rosolli 300 g
  • 1 jauhoinen peruna
  • 1 omena esim. Granny smith
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 cm (2rkl) pala tuoretta inkivääriä
  • 1/2-1 chilipaprika tai oman maun mukaan
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 tlk (400ml) kookosmaitoa
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • lisäksi tuoretta korianteria

Valmistusohje

4:lle hengelle

Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna valkosipuli. Pese ja halkaise chili. Poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Kuori ja pilko peruna ja omena pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota öljyssä valkosipuli, inkivääri, chili. Lisää rosolli, peruna- ja omenakuutiot. Lisää kiehuva vesi sekä kasvisliemikuutio. Anna keiton hautua hiljaa poreillen n.20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito ja kiehauta. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele keitto chilillä ja korianterilla sekä nokareella kookosmaitoa.

Reseptin tuunasi Saarioisille Anni Hautala.

Reseptin tuotteet