Lindströmin jauhelihapiiras

Raaka-aineet

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
0,5 tl suolaa
150 g voita
0,5 dl vettä

Täyte:

1 ras Punajuuri-piparjuurisalaatti 250 g
400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
2 dl kermaa
2 kanamunaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
1 rkl kapriksia
viimeistelyyn kapriksia ja versoja

Punaiset Lindströmin pihvit uudessa muodossa piiraassa, ihanan rukiisen pohjan päällä. Ruokaisa piiras sopii illanistujaisiin tai vaikka lounaaksi salaatin kaveriksi.

Valmistusohje

Sekoita jauhot ja suola keskenään. Palittele joukkoon huoneenlämpöinen voi ja nypi tasaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun tai leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan (halkaisija noin 27 cm) pohjalle ja reunoile.

Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannussa. Sekoita joukkoon loput täytteen aineksista ja kaada seos piirakkapohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Koristele valmis piiras muutamalla kapriksella ja tuoreilla versoilla tai yrteillä.

Reseptin tuotteet

Jaa sivun sisältö: