Luumu-juustokakku marenkilumella

Raaka-aineet

Pohja:

175 g piparkakkuja
75 g voita

Täyte:

3 liivatetta
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadelphia
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
150 g Dronningholm Tähtitorttu Luumumarmeladi 300 g
2 rkl maitoa

Marenki:

3 valkuaista
2,5 dl sokeria
1 dl vettä

Jouluinen juustokakku maistuu luumuille ja joulun mausteille. Marengilla saat juhlavuutta joulupöydän huipentumaan. N. 10 palaa.

Valmistusohje

Hienonna piparkakut. Sekoita joukkoon sulatettu voi. painele pipariseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija n. 20 cm) pohjalle ja reunoille.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon notkistettu tuorejuusto ja mausteet. Lisää myös luumumarmeladi.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan maitotilkkaan. Kaada liivateseos vaahdon joukkoon hyvin sekoittaen. Lusikoi juustotäyte piparipohjan päälle. Peitä kelmulla ja anna hyytyä kylmässä mielellään yön yli.

Valmista marenki. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120-asteiseksi (aikaa kuluu noin 8-10 minuuttia). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes massa on huoneenlämpöistä. Nostele marenkivaahtoa kakun pintaan ja polta kaasupolttimella halutessasi vähän väriä pintaan.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: