Luumuinen jouluboston

Valmistusohje

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Lisää muna, sokeri, kardemumma, suola ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vähitellen jauhoja taikinaa vaivaten ja lopuksi pehmeä voi tai margariini.

Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. 

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 35 x 45 cm). Levitä levylle marmeladia ja tuorejuustoa maun mukaan.  Rullaa levy pitkältä sivultakääretortun tapaan rullaksi ja leikkaa 12 palaan ja nosta ne pystyyn vuokaan.

Kohota 20-30 minuuttia. Voitele keltuaisella tai vesitilkalla pehmennetyllä keltuaisella.
Paista 200 asteessa kauniin vaaleanruskeaksi ja kypsäksi 25-35 minuuttia. Varmista, että pulla on kypsä. Loppuvaiheessa voit alentaa lämpötilaa tai peittää vuoan leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liikaa.
Koristele esimerkiksi tomusokerilla.

Bostonpullan Saarioisille ideoi Vappu Pimiä.