Saarioinen Oy

Luumuiset herkkupalat Siken tapaan

Ainekset

Taikina

  • 100 g voita
  • 100 g vaaleaa muscovado sokeria
  • 100 g kvinoahiutaleita (niiden puutteessa huuhdottuja siemeniä)
  • 100 g kaurahiutaleita
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 appelsiinin kuoriraaste
  • 50 g gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl vaniljaa sokerina tai nesteenä
  • 1 munanvalkuainen

Päälle

Valmistusohje

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Lisää isolle paistinpannulle voi ja sokeri ja kuumenna, kunnes sokeri on sulanut.

Lisää sitten sekaan kvinoa- ja kaurahiutaleet ja kypsennä sekoitellen muutama minuutti, kunnes hiutaleet pehmenevät hiukan.

Ota pannu pois liedeltä ja lisää jauhot ja vanilja.

Vaahdota valkuainen haarukalla ja lisää sekin taikinaan.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja tee merkit niin, että syntyy 12 palaa. Laita kuhunkin reilu lusikallinen marmeladia.

Kypsennä uunissa 25-30 minuuttia, ripottele seesaminsiemenet pinnalle ja anna sitten jäähtyä, ennen kuin leikkaat ruuduiksi.

Tämä ei ole kovin makeaa, joten jos lisää makeutta kaipaat, tarjoa vaniljajäätelön tai sokeroidun kermavaahdon kera.

Reseptin on Saarioisille suunnitellut Sikke Sumari.

Reseptin tuotteet