Saarioinen Oy

Mallasleipä

Annoksesta tulee 2 vuokaleipää.

Ainekset

  • 3 dl kiehuvaa vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl kaljamaltaita
  • 3 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl siirappia
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 3 dl sämpyläjauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 prk Aprikoosimarmeladi 230 g
  • 0,5 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
  • 1 dl rusinoita
  • 50 g voita tai rypsiöljyä

Valmistusohje

Lisää kiehuvaan veteen suola ja kaljamaltaat. Anna jäähtyä. Liuota  hiiva ja siirappi kädenlämpöiseen veteen ja lisää mallasseokseen. Lisää myöskin kaurahiutaleet, ruis- ja sämpyläjauhot.  Lisää taikinaan vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa hetken aikaa. Lisää lopuksi Aprikoosimarmeladi, rusinat, auringonkukansiemenet ja rasva. Vaivaa vielä taikinaa hetken aikaa. Taikina saa olla löysähköä. Kohota taikina leivinliinalla peitettynä.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina kahtia. Muotoile pitkulaiset vuokien pituiset limput ja nosta ne voideltuihin vuokiin. Ripottele leipien päälle hieman ruisjauhoja ja anna leipien kohota leivinliinan alla. Pistele leivät ja paista n. 50 min. 200° C uunissa.​

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit