Mämminäkkäri

Valmistusohje

1 pellillinen

Hienonna siemenet monitoimikoneessa tai teholeikkurissa. Sekoita joukkoon mämmi ja marmeladi. Voitele kaksi leivinpaperia rypsiöljyllä. Laita toinen paperi uunipellille.

Laita massa voidellulle leivinpaperille.  Paina toisen leivinpaperin voideltu puoli massan päälle. Taputtele tai kauli ohueksi, tasaiseksi levyksi. Poista päällimmäinen leivinpaperi. Paina levyyn halutessasi urat veitsellä tai taikinpyörällä. Ripottele pinnalle halutessasi sormisuolaa ja siemeniä.

Paista 150-asteisen uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Laita uuni pois päältä. Leikkaa halutessasi näkkäri taikinapyörällä paloiksi.

Anna näkkärin kuivahtaa uunin jälkilämmössä n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vinkki: Voit halutessasi sekoitella siementen joukkoon myös rouhittua pähkinää.