Melbagalette

Raaka-aineet

1 pkt (380 g) valmista kauramurotaikinaa

Täyte:

2 dl Vadelmamarmeladi 230 g
2-3 kpl tuoretta persikkaa
3 rkl ruokosokeria
1 kananmuna voiteluun
pari rosmariinin oksaa

Galette on alkujaan ranskalainen rustiikkinen leivonnainen. Melba syntyy vadelman ja persikan klassisesta makuyhdistelmästä.

Valmistusohje

Kauli taikinasta pyöreä noin 1/2 cm paksuinen levy. Levitä pohjalle vadelmamarmeladia. Jätä reunoille noin 1 cm tilaa. Viipaloi persikat ja pyöräytä ne ruokosokerissa (2 rkl). Levitä viipaleet marmeladin päälle ja taittele taikinan reunat persikoiden päälle. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele voidellulle reunukselle ruokosokeria (1 rkl). Laita hedelmäviipaleiden päälle vielä muutama rosmariinin oksa.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Reseptin tuotteet

Jaa sivun sisältö: