Metsäsieni-kylmäsavulohivoileipäkakku

Valmistusohje

Pohja: Jauha saaristolaisleipä hienoksi murskak­si. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasai­seksi. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle (22-24 cm) leivinpaperi. Painele leipä-voi seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

 

Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään ve­teen. Hienonna sipuli, tilli, ruohosipuli ja kylmäsa­vulohi. Lisää sienisalaatin joukkoon lohi, sipuli, tilli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi. Purista liivate­lehdistä vesi pois ja liuota lehdet veteen. Sekoita massan joukkoon tasaisesti. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja laita kelmu päälle. Laita hyyty­mään jääkaappiin. Koristele kylmäsavulohella, mädillä, tillillä ja punasipulilla.

Valmista kakku edellispäivänä, jotta se ehtii maustua ja hyytyä. 

Reseptin tuotteet