Saarioinen Oy

Metsäsieni-kylmäsavulohivoileipäkakku

Ainekset

Pohja

  • 150 g Saaristolaisleipää, murskattuna
  • 75 g voita, laktoositon, sulatettuna

Täyte

  • 2 purkkia Metsäsienisalaatti 270 g
  • 150 g kylmäsavulohta, kuutioituna
  • ½ punasipuli, hakattuna
  • 1 dl tuoretta tilliä, hakattuna
  • 1/3 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria, rouhittuna
  • hyppysellinen valkopippuria, jauhettuna
  • 1/3 dl vettä
  • 5 kpl liivatelehtiä

Valmistusohje

Pohja: Jauha saaristolaisleipä hienoksi murskak­si. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasai­seksi. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle (22-24 cm) leivinpaperi. Painele leipä-voi seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

 

Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään ve­teen. Hienonna sipuli, tilli, ruohosipuli ja kylmäsa­vulohi. Lisää sienisalaatin joukkoon lohi, sipuli, tilli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi. Purista liivate­lehdistä vesi pois ja liuota lehdet veteen. Sekoita massan joukkoon tasaisesti. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja laita kelmu päälle. Laita hyyty­mään jääkaappiin. Koristele kylmäsavulohella, mädillä, tillillä ja punasipulilla.

Valmista kakku edellispäivänä, jotta se ehtii maustua ja hyytyä. 

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit