Muhkea jäätelökakku

Raaka-aineet

Kakkupohja, gluteeniton:

2 kanamunaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinajuhetta

Täyte

1/2 prk Vadelmamarmeladi 230 g
1 l jäätelöä esim. mansikka

Marenki:

3 valkuaista
2 dl sokeria
viimeistelyyn tuoreita mansikoita ja mantelilastuja

Tällä retroherkulla on monta nimeä uunijäätelö, baked alaska tai ihan vaan kotoisesti jäätelökakku. Leivo vaikka lasten kanssa ja yllätä päivänsankari.

Valmistusohje

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varoen puuhaarukalla tai nuolijalla. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (esim. mantelijauho) suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan. Paista uunin keskiosassa 180 asteessa noin 30 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä. Pursota vadelmamarmeladia kakkupohjaan ”kostukkeeksi”. Laita 1 l jäätelöharkko pohjan päälle. Laita marengin teon ajaksi pakastimeen.

Vaahdota valkuaiset ja sokeri kiinteäksi kiiltäväksi vaahdoksi. Ota pohja ja jäätelö pakastimesta ja nosta pellille. Levitä marenkivaahto rennosti kakun pintaan ja paista 200 asteessa grillivastuksen alla muutama minuutti jotta marenki saa väriä pintaan. Nosta varovasti tarjoiluastialle ja koristele tuoreilla mansikoilla ja mantelilastuilla. Tarjoile heti!

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: