Muhkea pataleipä

Raaka-aineet

1 vuoka Bataattivuoka 350 g
2,5 dl kuumaa vettä
25 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 dl siemeniä (esim. pellava, seesam, auringonkukka, unikko / sekoitus)
3 dl spelttihiutaleita
7 dl vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä

Kukapa voisi vastustaa vastapaistettua leipää? Tämä helppotekoinen leipä hurmaa heti uunista tultuaan eikä ole kuivaa seuraavanakaan päivänä. Bataatti antaa leivälle mehukkuutta, kivaa makeutta ja kauniin värin.

Valmistusohje

Sekoita bataattivuoka ja kiehautettu kuuma vesi kulhossa. Murustele hiiva joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää suola, spelttihiutaleet ja siemenet. Lisää vehnäjauhot vähitellen taikinaa vaivaten. Öljyn voit lisätä loppuvaiheessa taikinaan. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Painele taikinasta ilmat pois ja leivo haluamasi mallinen leipä. Nosta leivinpaperilla vuorattuun kannelliseen uunipataan. Anna leivän vielä kohota ja laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Paista kannen alla n. 40 minuuttia ja ilman kantta vielä 10 minuuttia.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: