Nopeat tapakset
Paahda patonkipalat ja kokoa päälle Saarioisten leikkeleitä, juustoja sekä jotakin tuoretta. Tapastarjotin on valmiina alta aikayksikön!
Ainekset
- Patonkia viipaleina
- oliiviöljyä
- (valkosipulia)
Tapas 1:
- Kultakalkkuna 200 g
- manchego-juustoa
- granaattiomenan siemeniä
- ruohosipulia hienonnettuna
Tapas 2:
- 1 punasipuli ohuina viipaleina +
- ripaus suolaa +
- 1 rkl sokeria +
- 2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa (anna sipuliviipaleiden maustua hetki!)
- Kultakinkku 200 g
- kapriksia
Tapas 3:
- viikunoita lohkoina
- Kultakinkku 200 g
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
Sivele patonkiviipaleiden leikkuupinnat kevyesti oliiviöljyllä ja paahda palat rapeiksi paistinpannulla (tai 225-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia). Hiero rapeiden patonkiviipaleiden pintaan halutessasi valkosipulinkynttä niin saat niihin lisämakua. Kokoa patonkiviipaleiden päälle haluamasi päälliset, nostele ne vadille ja juhlat voivat alkaa!