Omena-vanilja minipavlova

Valmistusohje

8-10 kpl

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Lisää perunajauhot vatkauksen loppuvaiheessa. Nostele lusikoilla tai pursota isoja marenkeja leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 100 asteisessa uunissa 1 tunti, laske uunin lämpötila 50 asteeseen ja paista vielä 1 tunti. Sammuta uuni ja raota luukkua. Anna marenkien kuivua uunissa sen jäähtymisen ajan.

Laita kulhoon kerma ja tuorejuusto ja vatkaa kuohkeaksi. Pese omenat, halkaise ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Pirskottele sitruunamehua omenasiivujen päälle ettei ne tummu.

Lusikoi kerma-tuorejuustovaahtoa marenkien päälle ja nosta päälle omenaviuhka. Lisää omena-vaniljahilloa, tomusokeria, rouhittua pistaasia ja minttua. Nauti välittömästi.