Perinteiset runebergintortut

Valmistusohje

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lisää lopuksi kerma ja sekoita taikina tasaiseksi.

Täytä torttuvuoat 2/3 osaa vuoasta. Kapealla ja korkealla vuoalla saat vastaavia kuin kuvassa, mutta tukeva muffinssivuoka käy yhtä hyvin. Voit painella torttuihin jauhotetulla sormella kuopat ja täyttää ne pienellä määrällä hilloa. Jos hillo ei ole paistonkestävää, voit lisätä sen vasta jälkikäteen.

Paista 200° C uunissa n. 15 min, kunnes tortut alkavat saada väriä.

Lisää hilloa kypsien torttujen päälle.

Sekoita päälle vielä sokerivesikuorrutusta. Mittaa n. 1 dl tomusokeria ja lisää joukkoon n. 1 tl sitruunamehua, vesikin käy mainiosti. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja pursota hillon ympärille.