Saarioinen Oy

Peruna-pinaattimunakas ja viherraaste

Nopea ja maukas peruna-pinaattimunakkaan pohja syntyy valmiista kermaperunoista. Munakkaan kanssa maistuu raaste ja ruiskrutongit.

Ainekset

  • 1 vuoka Kermaperunat 320 g
  • 1 rkl öljyä
  • 5 kananmunaa
  • 5 g babypinaattia
  • ripaus musta- ja valkopippuria
  • 1/2 ras Suvisalaatti 250 g
  • 1/2 rkk jääsalaattia
  • 1/2 rkk tuoretta basilikaa
  • 0,5 dl kuivattua ruisleipää kuutioina tai rouhittuna

Valmistusohje

Neljälle

Voitele pannu tai uunivuoka öljyllä. Nostele kermaperunat pannulle. Riko kananmunien rakenne ja mausta miedosti pippureilla. Kaada munamassa perunoiden päälle. Ripottele pinnalle pinaatinlehdet. Paista pannulla miedolla lämmöllä kunnes kananmunat ovat hyytyneet tai uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Hienonna jääsalaatti valmiin Suvisalaatin tai Vihanneessalaatin joukkoon. Leikkaa joukkoon vielä basilikanlehdet ja kuivatusta ruisleivästä leikatut leipäkuutiot. Tarjoile raastetta munakkaan kanssa.

Reseptin tuotteet