Saarioinen Oy

Perunamunakas

Ainekset

  • 1 rs Perunalaatikko 350 g
  • 1 iso sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 5 munaa
  • ½ dl hienonnettua tuoretta tilliä
  • 1 dl raastettua parmesania
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • lisäksi graavilohta, tilliä ja parmesania

Valmistusohje

4-6 hengelle

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita tilkassa öljyä, uunin kestävässä pannussa niin, että ne pehmenevät. Siirrä sivuun. Kaavi perunalatikko kulhoon. Sekoita munien rakenne rikki toisessa kulhossa. Lisää joukkoon hienonnettu tilli ja parmesanraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munaseos perunalaatikon joukkoon ja sekoita hyvin. Kuumenna pannu ja kaada munakasmassa pannulle. Lisää päälle kuullotetut sipulit. Anna paistua pari minuuttia miedolla lämmöllä. Siirrä pannu uunin ja paista munakasta 10-15 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoa kuumana tai kylmänä. Koristele munakas graavilohella, tuoreella tillillä ja parmesanlastuilla.

Reseptin tuunasi Saarioisille Anni Hautala.

Reseptin tuotteet