Perunarieskat lohi- ja rosollitartarilla

Valmistusohje

n. 10 kpl rieskaa

Sekoita kaikki rieska-ainekset kulhossa. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja tipauta pellille ruokalusikalla 10 kekoa taikinaa.

Tomuta kädet jauhossa ja painele rieskoista pyöreitä lättysiä. Tee rieskoihin muutama reikä haarukalla ja voitele ne voisulalla.

Paista 240 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Rosollitartar

Pyöräytä rosollia hiukan hienommaksi sauvasekoittimella. Lisää (vegaaninen) smetana ja varovasti oman maun mukaan piparjuuritahnaa joukkoon. Silppua sekaan ruohosipulia sekä halutessasi suolaa ja pippuria.

Lohitartar:

Hienonna kylmäsavulohi tai graavilohi veitsellä pieneksi silpuksi. Sekoita lohi, hienonnettu ruohosipuli, ripaus raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa, punasipulikuutioita ja kurkkukuutiot. Massan ollessa tasainen maista ja lisää halutessasi suolaa ja pippuria

Asettele täytettä rieskojen päälle noin ruokalusikallinen. Koristele esimerkiksi paistetulla kantarelleilla, punajuuriversoilla sekä vatkatulla smetanalla.

Reseptin Saarioisille ideoi ravintola Pikku-Finlandian keittiömestari Mikko Kemppainen