Saarioinen Oy

Porkkanalaatikko-burgerit

Ainekset

  • 1 vka Porkkanalaatikko 400 g
  • 1 dl korppujauhoja jauhottamiseen
  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 3 kpl valmista hampurilaissämpylää
  • 3 siivua cheddarjuustoa

Täytteeksi (voit valita näistä tai keksiä omia täytteitä!):

  • tomaatti- ja kurkkusiivuja tai suolakurkkusiivuja
  • salaatinlehtiä
  • marinoitua punasipulia
  • valmista majoneesia

Valmistusohje

3 burgeria

  1. Muotoile porkkanalaatikosta 3 burgeripihviä käsin. Pyörittele korppujauhoissa.
  2. Kuumenna öljy pannussa ja paista pihvejä molemmin puolin kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean pinnan (näiden burgeripihvien kohdalla ei tarvitse kyspyysasteista huolehtia!).
  3. Kun pihvit paistuvat pannulla, lämmitä hampurilaissämpylät joko uunissa miedolla lämmöllä tai esimeriksi leivänpaahtimessa.
  4. Kun porkkanapihvit ovat melkein valmiit, lisää jokaisen päälle siivu cheddarjuustoa ja anna lämmön sulattaa ne pehmeiksi.
  5. Kokoa burgerit. Lisää porkkanapihvien lisäksi leipien väliin jotakin kastiketta, kuten valmista hampurilaismajoneesia, salaatinlehtiä, tomaattia, suolakurkkua ja pikkelöityjä punasipuleita. Täytteiden kanssa saa olla luova!

Jouluisen ja uuteen vuoteen sopivan reseptin on Saarioisille ideoinut Anni Hautala.

Reseptin tuotteet