Saarioinen Oy

Porkkanapannukakut

Ainekset

  • 1 rs Porkkanalaatikko 400 g
  • 1,5 dl maitoa
  • 2 mandariinin raastettu kuori ja puristettu mehu n.1dl
  • 2 munaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • lisäksi maustamatonta jugurttia, mustikoita, paahdettuja mantelinlastuja, vaahterasiirappia ja kanelia

Valmistusohje

10 isoa tai n. 25 pientä pannukakkua

Notkista porkkanalaatikko kulhossa. Sekoita joukkoon munat, öljy, maito, mandariinin mehu ja raastettu kuori. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita hyvin. Anna taikinan turvota puolisen tuntia jääkaapissa. Paista taikinasta miedolla lämmöllä joko blini- tai ohukaispannulla paksuhkoja pannareita. Tarjoa pannukakut maustamattoman jugurtin, mustikoiden ja paahdettujen mantelinlastujen kanssa. Lorauta päälle vaahterasiirappia ja ripaus kanelia. Nauti!

Reseptin tuunasi Saarioisille Anni Hautala.

Reseptin tuotteet