Pulled pork pitaleivällä
Yhdistelmä sopii mainiosti myös hampurilaisten, maalaisleivän tai sämpylän väliin.
Ainekset
- 800 g kassleria marinoituna tai suolattuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 0,5 tl mustapippurirouhetta
- 0,5 dl Sweet chili -kastike 345 ml
- 1 dl Memphis Smoky BBQ maustekastike 345 ml
Tarjoiluun:
- majoneesia
- pitaleipiä
- jäävuorisalaattia
- sipulirenkaita
Valmistusohje
Laita kassler muovipussiin. Mittaa pussiin mausteet ja 1 dl Saarioisten Sweet chili maustekastiketta. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua huoneenlämmössä n. tunnin. Kuumenna uuni 200 °C. Laita liha kannelliseen uunipataan. Paista 30 min. ilman kantta, kunnes lihan pinta on saanut kauniin ruskean värin.
Laske uunin lämpötila 120 asteeseen ja laita kansi päälle. Paista 4 t. vilkuilematta kannen alle. Lihan sisälämpö saa olla 95° C.
Revi liha säikeiksi parin haarukan avulla. Nostele liha uunivuokaan ja sekoita joukkoon padassa oleva paistoneste ja vielä 1 dl Saarioisten Memphis Smoky BBQ maustekastiketta. Karamellisoi liha 225° C n. 15 minuuttia. Pinnasta tulee ihana rapea ja maukas. Täytä pitaleivät lihalla, rapealla salaatilla, sipulirenkailla ja majoneesilla.