Riisipuuro, lämmin hedelmäsalaatti ja mustaherukkasose

Valmistusohje

Halkaise nektariini/persikka, poista kivi ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise taatelit ja ota kivi pois.

Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että valkoista osaa ei jää pintaan. Leikkaa lohkot kalvottomiksi. Purista appelsiinin kalvoista mehut talteen.

Kuori omena, ota omenaporalla keskiosa pois ja lohko. Halkaise luumut, poista kivi ja leikkaa lohkoiksi.

Suikaloi mintun- ja sitruunamelissanlehdet. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi.

Sulata voi laakealla pannulla ja lisää siihen inkivääri ja hunaja. Paahda hedelmiä hetki. Lisää appelsiinimehu, hedelmät ja suikaloidut yrtit.

Laita kansi päälle, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Ravistele pannua välillä tai sekoita lastalla nostellen.

Soseuta sauvasekoittimella sulaneet mustaherukat ja mausta sokerilla.

Tarjoa riisipuuro lämpimän hedelmäsalaatin ja mustaherukkasoseen kanssa.

Vinkki! Osta hedelmät hiukan raakoina. Siten ne pysyvät paiston aikana paremmin kasassa eivätkä mene mössöksi. Hedelmäsalaattiin sopii myös carambola ja mango.

Jouluisen reseptin Saarioisille ideoi Anni Ihamäki.