Runebergin kakku

Leivo Runebergin päiväksi leivosten sijaan yksi kakku josta riittää suuremmallekkin herkuttelijajoukolle.

Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Murenna piparkakut. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet ja maito vuorotelle voi-sokerivaahtoon. Kaada puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (n. 1 l vetoinen leipävuoka). Pursota taikinan keskelle marmeladista raita ja kaada loppu taikina vuokaan. Paista 180 asteessa n. 60 minuuttia. Jos kakun pinta alkaa ruskistua liikaa peitä foliolla paiston loppupuolella. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa hieman jäähtyneenä tarjoiluastialle. Laita vuoka vielä päälle ettei kakku kuivu.

Valmista kostutusliemi vedestä, sitruunasta tai alkoholista sekä sokerista. Töki tikulla reikiä kakkuun erityisesti reunoille. Valuta kostustusliemin kakun pintaan. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua ja jäähtyä kokonaan.

Kun kakku on jäähtynyt levitä pinnalle vadelmamarmeladia. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa varoen palamista. Laita sula suklaa pursotinpusiin ja leikkaa kärkeen pieni reikä. Pursota poikittain ohuita raitoja. Vedä cocktailtikulla pitkittäisviillot jolloin saat kauniin marmorikuvion. Tai lusikoi suklaata haluamallasi vapaalla tavalla kakun pintaan.