Saarioinen Oy

Suklaafondantit appelsiinijäätelöllä

Suklaafondantit maistuvat niin kahvipöydässä kuin jälkiruokanakin raikkaan "tiikerijäätelön" kera.

Ainekset

  • ​150 g tummaa suklaata, jossa korkea kaakaopitoisuus
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 3 munanvalkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja

Tarjoiluun:

Valmistusohje

Voitele n. 10 kpl uuninkestävää annosvuokaa.

Paloittele suklaa ja sulata se yhdessä voin kanssa mikrossa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä. Vaahdota kananmunat, valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voi-seos ja vehnäjauhot. Jaa taikina annosvuokiin. Keskeneräiset leivonnaiset voi tarvittaessa pakastaa tässä vaiheessa ja ottaa sulamaan paria tuntia ennen paistoa. Paista 175° C n. 10 min. vuoan suuruudesta riippuen. Taikinan on tarkoitus jäädä sulaksi fondantin keskeltä.

Pehmitä ½ l jäätelö ja sekoita joukkoon 3 ruokalusikallista Appelsiinimarmeladia. Tarjoa jäätelö suklaafondantin kera.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit