Suklaafondantit appelsiinijäätelöllä
Suklaafondantit maistuvat niin kahvipöydässä kuin jälkiruokanakin raikkaan "tiikerijäätelön" kera.
Ainekset
- 150 g tummaa suklaata, jossa korkea kaakaopitoisuus
- 100 g voita
- 2 kananmunaa
- 3 munanvalkuaista
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
Tarjoiluun:
- vaniljajäätelöä
- Appelsiinimarmeladi 230 g
Valmistusohje
Voitele n. 10 kpl uuninkestävää annosvuokaa.
Paloittele suklaa ja sulata se yhdessä voin kanssa mikrossa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä. Vaahdota kananmunat, valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voi-seos ja vehnäjauhot. Jaa taikina annosvuokiin. Keskeneräiset leivonnaiset voi tarvittaessa pakastaa tässä vaiheessa ja ottaa sulamaan paria tuntia ennen paistoa. Paista 175° C n. 10 min. vuoan suuruudesta riippuen. Taikinan on tarkoitus jäädä sulaksi fondantin keskeltä.
Pehmitä ½ l jäätelö ja sekoita joukkoon 3 ruokalusikallista Appelsiinimarmeladia. Tarjoa jäätelö suklaafondantin kera.