Täyteläinen vadelmakääretorttu

Valmistusohje

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Ota mascarpone huoneenlämpöön, ettei se paakkuunnu sekoitettaessa. Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon vehnäjauhot. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla 6-8 minuuttia, kunnes pinta on kullankeltainen, mutta ei missään nimessä ruskea. Pohja valmistuu tosi nopeasti, joten ole tarkkana.

Tee täyte:
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone. Vatkaa sekaisin ja sekoita vielä joukkoon hillo.

Ripottele puhtaalle leivinpaperille vähän sokeria ja kippaa kääretorttupohja sen päälle.

Irrota leivinpaperi pohjasta varovasti. Levitä täytettä pohjalle niin, että jätät pohjasta noin 1/4 yläosasta täyttämättä, jotta täyte ei tursu ulos. Kääri pohja rullalle. Jos mahdollista, anna kääretortun vetäytyä vähintään 30min jääkaapissa ennen leikkausta.
Leikkaa kääretortusta palasia ja tarjoile tai kasaa niistä halutessasi kakku. Voit koristella kakun marjoilla, tuoreella mintulla ja hillolla.

P.S.
Tämän herkun voi hyvin valmistaa vaikka edellisenä päivänä, sillä se vaan paranee
vetäytyesssään.

Yllätä näillä ystävänpäivänä.

Reseptin on Saarioisille ideoinut Vappu Pimiä.

Katso video, jossa Vappu Pimiä valmistaa kääretortun.

Reseptin tuotteet