Tiramisu kääretorttu
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- Dronningholm Tähtitorttu Omena-kanelimarmeladi 300 g
- 1 prk mascarponejuustoa
- 2 prk kuohukermaa vaahtona
- 1 rkl konjakkia
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 rkl espressoa tai vahvaa kahvia
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää siivilöidyt, keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Kumoa taikina leivinpaperilla päällystetyn uunipannun päälle ja tasoita. Paista 225 ° C, n. 7 min, kunnes pohja on kypsä. Kumoa pohja puhtaan leivinliinan päälle ja anna jäähtyä.
Täyte: Levitä pohjan päälle Omena-kanelimarmeladi. Sekoita loput pohjan ainekset ja levitä 1/3 täytteestä marmeladin päälle. Kääri torttu rullalle ja anna tekeytyä jääkaapissa käärittynä ½ tuntia. Leikkaa päädyt pois ja kuorruta torttu lopulla täytteellä. Vuole tummasta suklaasta veitsellä lastuja kakun päälle ja sihtaa päälle lisäksi kaakaojauhetta.