Saarioinen Oy

Vadelmaiset sydänpikkuleivät

Ainekset

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 2 rkl kermaa
  • 1 dl perunajauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Pikkuleipien väliin

Valmistusohje

Pikkuleivät voit tehdä myöskin valmiista murotaikinasta.
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita hyvin vatkaten joukkoon muna ja lopuksi kerma ja siivilöidyt kuivat aineet. Anna taikinan levätä jääkaapissa ohueksi levyksi levitettynä n. ½ tuntia.
Kauli taikina 3:ssa erässä, jotta taikina ei pehmene liikaa huoneenlämmössä. Kauli taikina n. 3 mm:n paksuiseksi levyksi ja painele sydänmuotilla paloja taikinasta. Paina puoleen koko määrästä pienemmällä sydänmuotilla kolo. Tee tämä vasta pellin päällä, sillä taikina pehmenee nopeasti.
Paista 175° C n. 8 min, uunista riippuen, kunnes pikkuleivät alkavat saada hieman väriä.
Levitä pikkuleipien väliin Vadelmamarmeladia ja paina reikä-pikkuleipä päälle. Ripottele päälle ”lumeksi” vielä tomusokeria.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit