Vispis-Brita

Kakku 10 hengelle. 

Valmistusohje

Kakkupohja ja marenki

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset ja vatkaa. Sekoita joukkoon kuivat aineet yhdessä maidon kanssa.

2. Levitä kakkutaikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esikypsennä pohjaa 175°C:ssa n. 10 minuuttia.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri pieninä erinä, ja vatkaa kunnes vaahto on kovaa. Levitä marenki pohjan päälle. Lisää mantelilastut, ja paista vielä noin 15 min. Anna jäähtyä. Leikkaa pohja kahteen osaan.

Kakun kokoaminen

1. Vatkaa kerma vaahdoksi, jaa vaahto kahteen osaan. Sulata valkosuklaa ja kääntele toisen kermavaahdon joukkoon. Lisää liotettu ja tilkkaan vettä sulatettu liivate Vispiksen joukkoon. Yhdistä Vispis-liivateseos valkosuklaa-kermavaahdon joukkoon huolellisesti käännellen.

2. Laita mansikkahillo pursotinpussiin ja pursota pohjan päälle. Levitä Vispis-valkosuklaamousse päälle tasaisesti. Laita päälle toinen pohja, ja painele kevyesti kiinni mousseen. Pursota loppu hillo kakkupohjan päälle tasaisesti.

3. Pursota toinen puoli jaetusta kermavaahdosta kauniisti kakun päälle ja koristele halutessasi sulatetulla valkosuklaalla ja mustikoilla ja vadelmilla (tai punaherukoilla, mikäli haluat kirpeyttä ja raikkautta).

4. Lisää lopuksi kukat ja viimeistele tomusokerilla.