Saarioinen Oy

Voileipäkakku - kala

Ainekset

  • 20 viip isoa paahtoleipää
  • 1,5 dl sitruunanmakuista vettä kostutukseen

Tonnikalatäyte (kahteen väliin)

Kylmäsavulohitäyte (kahteen väliin)

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g ranskankermaa
  • 200 g kylmäsavulohta pieninä suikaleina
  • 0,5 dl tilliä leikattuna
  • 0,5 tl sitruunapippuria
  • hiven suolaa tarvittaessa

Kuorrutukseen

  • 1 dl majoneesia
  • 400 g tuorejuustoa

Sivuille

  • 1 ruukku ruohosipulia

Koristeeksi

  • 250 g katkarapuja
  • tilliä muutama oksa ja
  • 100 g kylmäsavulohta ruusukkeina

Valmistusohje

Leikkaa paahtoleivistä kaksi sivua reunattomiksi ja asettele leipäkerrokset aina reunattomat sivut keskelle. Kuhunkin leipäkerrokseen tulee neljä viipaletta.

Kostuta leipäkerros sitruunan makuisella vedellä ja levitä  ½ tonnikalatäytteestä väliin. Peitä täyte leipäviipaleilla, kostuta ja täytä seuraava väli puolella kylmäsavulohitäytteen määrästä. Jatka täyttämistä loppuun niin, että päällimmäiseksi jää kostutettu leipäkerros. 

Vuoraa kakku veteen kastetulla voipaperilla ja laita painoksi vaikkapa leikkuulauta, jonka päällä on paino. Anna kakun kostua seuraavaan päivään.

Leikkaa kakun reunat tasaiseksi ja nosta kakku tarjoiluvadille niin, että kakun alle jää suojaksi vielä voipaperia. Peitä kakku valitsemallasi täytteellä.

Koristele reunat ruohosipulisilpulla ja revi voipaperi kakun alta pois.  Kaada keko katkaravuista kakun päälle. Tee kylmäsavulohiviipaleista ruusukkeita kiertämällä viipaleet rullille ja viimeistele kakku tillinoksilla.​

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit