Vuohenjuusto-porkkanalaatikko
1 kg Saarioisten porkkanalaatikkoa
200 g vuohenjuustoa pötkössä
1 dl kuohukermaa
ripaus muskottipähkinäjauhetta
(0,5 dl siirappia, jos pidät imelästä)
(korppujauhoa pinnalle)
Laita laatikko kulhoon, ja sekoita joukkoon varovasti (etteivät riisinjyvät rikkoudu) kerma sekä siirappi ja muskottipähkinä, jos haluat niitä laittaa.
Voitele uunivuoka, ja levitä puolet laatikosta uunivuoan pohjalle.
Viipaloi vuohenjuustopötkö ohuiksi kiekoiksi ja lado ne porkkanalaatikon päälle
Laita toinen puolikas porkkanalaatikosta tasaiseksi peitteeksi niin, että vuohenjuustokiekot peittyvät. Paista uunissa 175C 30-45 min uunin tehosta riippuen.
Piparinen lanttulaatikko
700-800 g Saarioisten lanttulaatikkoa
1 dl kuohukermaa
1 tl piparkakkumaustetta
ripaus muskottipähkinää jauhettuna
muutama rkl voita
mantelirouhetta
Laita lanttulaatikko kulhoon, ja sekoita joukkoon kerma, siirappi ja mausteet.
Voitele uunivuoka, ja levitä lanttulaatikkoseos vuokaan.
Vuole voista päälle muutaman ruokalusikallisen verran voita, ja levitä päälle mantelirouhetta maun mukaan. Paista uunissa 175C noin 30 min uunin tehosta riippuen.
Kuva ja vinkit: Lilou's Crush -blogi