Lilou's Crush -bloggari tuunasi 3 tuttua uudella tapaa

Lilou's Crush -bloggari tuunasi kolme tuttua jouluruokaa uudella tapaa. Saarioisten tuotteet maistuvat hänelle jo pikkujoulupöydässä. Tässä reseptivinkkejä herkkusuille:

Appelsiini-porkkanalaatikko

700-800g Saarioinen Porkkanalaatikkoa
1 appelsiini
(1 kananmuna)
1 dl kermaa
0,5-1 dl mantelirouhetta

Pese appelsiini huolellisesti ja raasta sen kuori. Laita porkkanalaatikko kulhoon, sekoita joukkoon pieni kourallinen mantelirouhetta, raastettu appelsiininkuori, kerma ja halutessasi tuhdimman rakenteen, kananmuna (voi jättää poiskin). Laita seos uunivuokaan. Leikkaa appelsiinista renkaita, ja peitä niillä laatikon pinta, ripottele loput mantelirouheet päälle.

Paista uunissa 175-200C n. 40 minuuttia, tai kunnes appelsiinipalojen reunat ovat hiukan tummuneet.

Sinihomejuustolla silattu bataattilaatikko

700-800 g Saarioinen Bataattilaatikkoa (1 suuri tai 2 pientä laatikkoa)
1 dl kermaa
Homejuustoa maun mukaan
(1 kananmuna)
Korppujauhoja, voita

Laita bataattilaatikot kulhoon, kaada joukkoon kerma ja aurajuustomurut sekä halutessasi tuhdimpaa rakennetta, 1 kananmuna -sen voi jättää poiskin. Sekoita hellästi tasaiseksi.

Laita seos laakeaan vuokaan. Pinnalle voit ripotella halutessasi korppujauhoa ja vuolla voilastuja.

Paista uunin keskitasolla 175-200C n. 40 minuuttia, tai kunnes vuoalla on kaunis paistopinta.

Kookos-riisivanukas piparirouheella

2 kpl Saarioinen Riisipuuroa
200 ml kookosmaitoa
1 prk Flora Vanilla Vispiä
1 liivatelehti
Pari-kolme (appelsiini)piparia

Laita riisipuurot kattilaan, lämmitä puuro kiehumispisteeseen. Kaada joukkoon kookosmaito. Kiehuttele hennolla lämmöllä kokoon. Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vispi niin kuohkeaksi vaahdoksi kuin vain saat. Liota liivatelehti kiehuvaan vesitilkkaan (max pari ruokalusikallista!). Lisää Flora Vispi-vaahto hellästi kääntelemällä puuron sekaan. Kaada joukkoon liivate ohuena norona, ja sekoita tasaikseksi. Annostele annoskuppeihin, ja laita vähintään muutamaksi tunniksi tekeytymään. Murskaa piparit murusiksi, ja ripottele annoskulhoihin juuri ennen tarjoilua.

Kuva ja reseptivinkit: Lilou's Crush