Piia Pajunen on suuri jouluruoan ystävä ja perinteiset laatikot kuuluvatkin hänen joulupöytäänsä. Piia tuunasi Saarioisten tuotteista ihanat ja helpot jouluherkut. Lue koko blogi tästä.
Piparjuuri-porkkanalaatikko
700 g Saarioinen Joulun Porkkanalaatikko
200 g Piparjuurituorejuustoa
Pehmennä tuorejuusto rasiassa lusikalla sekoittamalla. Sekoita varovasti porkkanalaatikko sekä piparjuurituorejuusto kulhossa tasaiseksi niin, etteivät riisinjyvät rikkoontuisi. Levitä porkkanalaatikko voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Vuohenjuusto-bataattivuoka
2 kpl Saarioinen Joulun Bataattivuoka
2 dl ruokakermaa tai ranskankermaa
0,5-1 pakettia vuohenjuustoa (maun mukaan)
Sekoita bataattivuoka ja kerma kulhossa huolellisesti tasaiseksi massaksi. Lusikoi voidellun vuoan pohjalle puolet massasta ja levitä päälle vuohenjuustosiivuja. Lisää loppu bataattivuoka päälle ja kypsennä 175-asteisessa uunissa n.30 minuuttia.
Metsäsieniruisnapit
Saarioinen Joulun Metsäsienisalaattia
Ruisnappeja tai maustettuja ruissipsejä
Asettele napit tarjottimelle ja tarjoiluvadille, ja lusikoi napeille metsäsienisalaattia. Koristele halutessasi tuoreella persiljalla tai tillillä.
Herkullinen appelsiiniriisi
3 pkt Saarioinen Riisipuuro
2 1/2 dl vispikermaa tai kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 appelsiinia
Vispaa kerma ja lisää sokeri sekä vaniljasokeri. Leikkaa appelsiinisiivuista terävällä veitsellä koko ”takapinta” pois ja kuutioi siivut. Lisää kermavaahtoon riisipuuro sekä appelsiinikuutiot ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Tarjoile jälkiruokakulhoissa tai viinilaseissa. Koristele halutessasi hedelmäviipaleilla, hasselpähkinärouheella tai pipareilla tai tarjoile sellaisenaan.
Kuva ja reseptivinkit: Piia Pajunen