1960-luku:Kaupungistuvan Suomen kylmähyllyt täyttyivät valmisruoasta

Maaltamuutto kaupunkeihin lisääntyi 1960-luvulla ja suomalaisten ostovoima parani, mikä teki elintarviketeollisuuden tuotteet houkuttelevammiksi. Suomalaiskodeissa yleistyivät jääkaapit ja pakastimet, ja ruoan varastointi helpottui. Saarioinen alkoi valmistaa ruokaa isossa mittakaavassa, ja kauppojen hyllyissä näkyi tuttu kukkologo yhä useamman ruokapakkauksen päällä.

Muovipakkausten yleistyminen paransi valmisruoan säilyvyyttä ja hygieniaa. Uusina tuotteina Saarioinen lanseerasi hedelmä- ja marjajälkiruokia, mämmin sekä erilaisia kastikkeita. Vuonna 1964 valikoima monipuolistui jälleen, kun tomaattikastike eli ketsuppi esiteltiin ensimmäisenä maustekastikkeena. 

Kasvu edellytti Saarioiselta uutta tuotantoa ja investointeja, joten Sahalahdelle perustettiin aikansa suurin valmiin ruoan tehdas Suomessa. Hulvattoman suuret 500 litran keittokattilat ja jäähdytysuunit valmistivat suomalaiskoteihin ruokaa kiihkeällä tahdilla. Säilykeruoista merkittävimpiä olivat hernekeitto ja lihasäilykkeet. Uusi tuotantomäärä vaati muutoksia myös resepteihin, kun raaka-aineet käyttäytyivät eri tavoin suurissa astioissa.

Kun tuotantokapasiteetti laajentui, kasvoi samalla laadunvalvonnan merkitys. Saarioisilla maku ja maistatus olivat olleet keskiössä jo koko toiminnan ajan, mutta nyt aletiin keskittyä teollisen tuotannon laadukkuuteen. Saarioisilla olikin tapana sanoa, että vain laadukkaat tuotteet tekisivät tuoteryhmästä kiinnostavan: ”Jos sinä et tarkista laatua, asiakkaasi tekevät sen”.