2010-luku: Kiireinen elämäntyyli vaatii Evästä

Suomi pakkautuu entistä tiiviimmin taajamiin. Kiireinen elämäntyyli vaati välipaloja ja kaupan hyllymetrejä valtasivat erilaiset heti syötävät tuotteet. Tuotetiedot olivat tarjolla missä ja milloin vain taskun pohjalla kulkevan mobiililaitteen kautta. Saarioinen lanseerasi Eväs- ja Balanssi-tuotesarjat.

2000-luvulla alkanut kaupungistuminen ja yhden ja kahden hengen talouksien määrän kasvu vahvistuivat edelleen 2010-luvulla. Älypuhelinten yleistymisen myötä tuotetietojen selaamisesta tuli mahdollista ostohetkellä.

Kuluttajatarpeiden pirstoutuessa valmisruokahyllyn tarjonta laajeni ja työelämän läikkyminen ja vapaa-ajan arvostuksen kasvu lisäsivät kiinnostusta erilaisia valmiita välipaloja ja heti syötäviä tuotteita kohtaan.

Saarioinen vastasi kysyntään tuomalla markkinoille Saarioinen Eväs-tuotesarjan, jonka alla myydään erilaisia leipä-, wrap- ja salaattituotteita. Kasvava kiinnostus hyvinvointiin ja kasvisten lisäämiseen ruokavaliossa synnytti Balanssi-tuotesarjan, jonka pääideana oli, että jokainen ateria sisälsi puolet päivän kasviksista. Kuluttajien toiveesta myös suositut klassikkotuotteet, kuten lihamakaronilaatikko ja pizza saivat rinnalleen kasvisversiot – vegemakaronilaatikon ja vegepizzan.

2010-luvulla Saarioinen panosti vahvasti uutuustuotteiden kehittämiseen. 2012 Sahalahdelle rakennettiin uusi tuotekehityskeskus Innola, jonka muoto sai inspiraationsa maksalaatikkovuoasta.

Maksalaatikko, suomalaisten kestosuosikki

Maksalaatikko oli yksi ensimmäisistä Saarioisten lanseeraamista valmisruoista ja 65 vuoden jälkeen Suomen ostetuin valmisruoka-ateria. Ensimmäisenä myyntipäivänä, 1950-luvulla, maksalaatikkoa myytiin kokonaista kolme vuokaa, tänäkin päivänä kuluttajien rakasta suosikkia valmistetaan yli 9 miljoonaa rasiaa vuodessa. Saarioinen on nimennyt maksalaatikolle oman juhlapäivän, maksalaatikkopäivän, jota vietetään 10.10.

Alkuperäisen maksalaatikkoreseptin takana oli Saarioisilla työskennellyt talousopettaja Mertta Järvi. Tuotteen resepti on pysynyt muuttumattomana alusta asti. Riisiä ja maksaa maustavat vain valkopippuri ja suola. Laatikot tehdään kuten kotonakin, mutta uuni on noin 30 metriä pitkä ja ne paistuvat siellä noin tunnin ajan. Paistamisen jälkeen tuotteet jäähdytetään nopeasti, mikä takaa säilyvyyden. Mitään säilöntäaineita ei siis tarvita.

Ikuisuuskysymys: rusinoilla vai ilman? Saarioisten Perinteisessä maksalaatikossa on keskimäärin 21 rusinaa, mutta se onko maksalaatikossa ylipäänsä sijaa rusinoille, on kysymys, johon on yhtä monta mielipidettä kuin syöjääkin.