Värioppi osaksi kattausten kauneutta

Annikki Avotiellä, jota voidaan myös kutsua Saarioisten äitien äidiksi, oli tärkeä tehtävä Saarioisten reseptiikan kehittäjänä. Annikin taidot eivät rajoittuneet vain hyvään makuun padoissa ja lautasilla sen lisäksi hän kirjoitti ahkerasti keittokirjoja ja toimi Saarioisten kartanon vierasemäntänä.

Annikki Avotie oli myös taitava kuvataidemaalari ja valokuvaaja, jolle taiteiden väriopista tuli luonnollinen osa ruokailun estetiikkaa. Hänelle väriopin ja erityisesti vastavärien käytön soveltaminen ruokaan ja kattaukseen oli yhtä suurta seikkailua ja uuden oppimista.

Lähde: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000003135732.html ja https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/12/02/saarioisten-kartanon-joulu