Puurot

Puuro on klassikko

Kukapa meistä ei olisi syönyt puuroa? Mannapuuro hillosilmällä saattoi olla monen lempiruokaa jo lapsena. Puuro on ollut suomalaisen ruokavalion perusta jo satoja vuosia. Nykyisin sitä syödään useimmiten aamuvarhaisella, kun tarvitaan kuitupitoista ja nopeasti valmistuvaa ravintoa päivän touhuihin. 

Viime vuosina puuro on kuitenkin noussut uudelleen arvoonsa, ja sitä on alettu hyödyntää myös kevyempänä lounaana. 

Puuro on maistuva ja terveellinen valinta koko perheelle, ja sitä voikin syödä yhdessä koko perheen kanssa. Puuro sopii hyvin myös kiireiselle sinkulle, sillä Saarioisten valmispuurot ovat nopeita ja helppoja tehdä, minkä lisäksi niitä saa myös kätevän kokoisissa pakkauksissa. Esimerkiksi lisäaineeton Ohrapuuro, Moniviljapuuro ja Kolmen kauran puuro maistuvat niin lapsille kuin aikuisille. Puurot sopivat myös lakto-ovo-kasvisruokavaliota noudattaville.

Puuroa välipalaksi!

Joskus sitä huomaa jumiutuneensa vanhoihin ajatusmalleihin: Teetä voi juoda ainoastaan teekupista tai että puuro sopii vain ja ainoastaan aamupalaksi. Tosiasiassa puuro on erittäin monipuolinen ruoka, jota voi hyödyntää myös välipalana.

Välipalaksi puuro sopii, koska se on helppo, nopea ja terveellinen herkku. Esimerkiksi Ruismarjapuuro tai Vispipuuro yhdistävät sekä marjat että viljat.

Puuroja voi aina myös twistata tarpeen tullen. Voisilmän lisäksi puuroa voi maustaa vaikkapa pähkinöillä tai hilloilla. Katso puuroreseptit ja tuunausvinkit.

 

Luomupuuro tekee hyvää vatsalle ja ympäristölle

Kun haluat helliä itsesi lisäksi myös luontoa, Luomu Speltti-kaurarouhepuuro voi olla sopiva valinta aamu- tai välipalaksi tai vaikka lounaaksi. Se on kätevä, 270 gramman pakkauksessa oleva tehoannos hyvää oloa. Luomu Speltti-kaurarouhepuuro on valmistettu luomutuotteista: luomu täysmaidosta, luomuspelttihiutaleista ja luomusta kaurarouheesta. Sillä onkin Luomu-sertifikaatti.

Riisipuuro kuuluu jouluun ja arkeen

Riisipuuro ja mantelin etsintä ovat ikoninen osa suomalaista joulua. Riisipuuron pehmeä, lämmin maku taataan myös Saarioisten Riisipuurossa. Se on valmistettu perinteitä kunnioittaen haudutettuna ja kuohukermalla pyöristettynä.

Riisipuuroa ei tarvitse kuitenkaan säästellä vain joulunaikaan, sillä se sopii erinomaisesti arkeenkin. Riisipuuro on gluteeniton ja kananmunaton eli se sopii esimerkiksi lakto-ovo-kasvisruokavaliota noudattaville. Valikoimassamme on myös laktoositon Riisipuuro.

Kokeile lounasgeneraattoria

Kokeile lounasgeneraattoria

Löydä lounaasi