Makeat välipalat

Makea välipala auttaa jaksamaan

Välipalalla on tärkeä osa päiväsi rytmittämisessä. Se auttaa jaksamaan aterioiden välillä ja varmistaa, että sinulla riittää energiaa tasaisesti koko päivän ajan. Et voi olla tehokas, jos energiatasosi tippuvat välillä radikaalisti.

Välipala voi olla makea tai suolainen ja sitä voidaan yleensä kuvailla sanoilla helppo, nopea ja pienikokoinen. Sen tulee siis olla nopeasti saatavissa, yksinkertaisesti valmistettava ja juuri sopivan kokoinen, jotta sen saa matkaan mukaan tai syötyä yhdeltä istumalta.

Välipalat kuuluva myös ruokaympyrään täydentämään päivän pääaterioita. Esimerkiksi iltapala kuuluu välipaloihin.

Valitse välipalasi oikein

Välipaloja on tarjolla runsaasti, ja oikean välipalan valitseminen kuhunkin tilanteeseen voi olla haastavaa. Kannattaa pitää mielessä ainakin se, mitä aikoo seuraavaksi tehdä ja kuinka pitkä aika on seuraavaan pääateriaan. Jos on esimerkiksi aikeissa vetää rankan urheilutreenin ja seuraavaan kunnon ateriaan on vielä useampi tunti, on hyvä tankata välissä jotain proteiinipitoista. Koskaan ei myöskään pidä unohtaa omia makumieltymyksiään!  

Jos taas nälkä kurnii vatsassa ja mieli himoitsee makeaa, älä sorru karkkipussiin, vaan nappaa matkaan mieluummin makea, mutta terveellisempi välipala. Tällaisia ovat esimerkiksi marjat ja hedelmät sekä niihin pohjautuvat Vispikset. Niiden avulla verensokeri pysyy tasaisena.

Monet suosivat puuroja kuten esimerkiksi Mannapuuroa iltaa vasten, sillä ne auttavat rauhoittumaan ja takaavat rentouttavat yöunet.

Välipalaa marjoista ja hedelmistä

Aidon marjaiset ja hedelmäiset Vispikset ovat raikas ja helppo välipala, jotka voidaan nauttia vaikka kävellessään. Niissä on lusikka valmiina. Vispiksiä löytyy valikoimastamme tällä hetkellä Puolukan ja Vadelman makuisina. 

Vispis-tuotteet eivät sisällä laktoosia tai kananmunaa. Se sopii erinomaisesti välipalaksi myös siis erilaisia erityisruokavalioita noudattaville. Vispisten ihanan kuohkea ja lohkeava rakenne syntyy Huittisten tehtaalla ammattitaitoisissa käsissä.

Marja- ja hedelmävälipalalle vaihtelua tuovat myös kiisselit. Valikoimastamme löytyy erilaisia kiisseleitä, ja makuvarianteissa on myös sesonkiin sopivia kausimakuja. Saarioisten kiisselit ovat nykyään laktoosittomia. Useimmat kiisselimakumme on yhdistetty vaniljaan, esimerkiksi Mansikka-vaniljakiisseli ja Hedelmä-vaniljakiisseli, mutta mukana on myös sellaisia herkkumakuja kuin Vadelma-vaniljakiisseli ja Raparperi-vaniljakiisseli.

Kokeile lounasgeneraattoria

Kokeile lounasgeneraattoria

Löydä lounaasi