Suolaiset välipalat

Välipala tuo puhtia päivään

Välipala on sopivan pieni syötävä aterioiden välillä. Välipalan tarkoitus on auttaa jaksamaan päivän eri kohdissa seuraavalle aterialle. Niiden avulla jaksat odottaa perheen yhteistä ateriaa myöhemmin illalla.

Hyvä välipala on myös tilanteeseen sopiva: Isompaan nälkään syödään tuhdimmin vaikkapa Grahamlihapiirakoita, ennen treenejä valitaan jotain helposti sulavaa ja pikkunälkään napataan vaikka hedelmä. Syömällä kunnollisen ja tilanteeseen sopivan välipalan vältät turhan napostelun. Välipala voi olla suolainen tai makea.

Välipalan on tarkoitus olla helppo, nopea ja täyttävä. Siksi kelvot välipalaratkaisut antavat kaivattua peliaikaa kiireisen päivän lomassa perheen ruokavastaavalle, kun lapset haetaan iltapäiväkerhosta ja päivällinen on vielä vain suunnitelma kauppalapulla. Välipalan avulla myös kouluikäinen lapsi jaksaa harrastaa ja leikkiä, eikä nälkäkiukku aiheuta turhaa hampaiden kiristelyä.

Ajoita välipalasi oikein

Jos syöt lautasmallin mukaisesti, aamiaisen ja lounaan välille tarvitaan harvoin välipalaa. Poikkeuksen tekevät aamutreenaajat, jotka usein tarvitsevat tähän väliin pienen proteiinipitoisen välipalan, kuten vispipuuron.

Iltapäivän välipala on tarpeen etenkin lapsille, jotta he jaksavat hyvillä mielin illalliseen. Välipala iltapäivällä voi olla hyväksi myös vanhemmille, mikäli lounaan ja päivällisen väliin jää pitkä väli. Saarioisten Riisipiirakat ovat monen suosikki maistuvana ja täyttävänä välipalana. Lapsille maistuvatkin usein vaalet Riisipiirakat, joiden päälle voi laittaa vaikkapa juustosiivun, kurkkua ja tomaattia. Riisipiirakkamme ovat laktoosittomia, ja sopivat myös lakto-ovo kasvisruokavalioon. Riisipiirakat paistuvat ihanan maistuviksi Valkeakosken tehtaan leipomolinjalla.

Iltapala on tärkeä välipala, jonka kannattaisi olla hiilihydraattipitoinen hyvän unen saavuttamiseksi. Se on monille myös tärkeä osa iltarutiineja.

Wrapit ja leivät tarjoavat herkullisen hengähdyshetken

Good to go -tuotemerkillä myytävät wrapit ovat myös kasvattaneet kovasti suosiotaan heti syötävinä ja raikkaina välipaloina. Makuvaihtoehtoina löytyvät KanawrapKana-CaesarwrapTonnikalawrap ja mausteisempi Texmex-jauhelihawrap.

Good to go -sarjasta löytyvät myös maukkaat nälänkarkottajat Kinkku-munakaspatonki ja Meetvursti-munakaspatonki

Pizzat, piirakat ja lihikset suolaiseen nälkään

Muita suolaisia ja ruokaisampia välipalavaihtoehtojamme ovat monelle tutut Grahamlihapiirakat, vegaaneille sopivat Grahamkasvispiirakat. Grahampiirakat sopivat maidottomaan ja kananmunattomaan erityisruokavalioon.

Kätevistä yhden hengen pakkauksista löytyvät myös hampurilaiset. Perinteiseen makuun sopivat Pihvihampurilainen ja Kanahampurilainen. Isompaan nälkään Iso Kanaburgeri, Iso kasvis-juustoburgeri ja Iso härkäburgeri, joissa on maukas briossityylinen sämpylä, American Style -cheddarjuustoviipale ja pussi herkullista majoneesia mukana.

Tutustu myös Texmex Läppiin.

 

Kokeile lounasgeneraattoria

Kokeile lounasgeneraattoria

Löydä lounaasi