Saarioinen Oy

Saarioinen liittyy elinkeinoelämän kolmanteen energiatehokkuussopimukseen, jonka tavoitteena on vähentää energiankulutusta 7,5 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Aiemmalla sopimuskaudella yhtiö onnistui pienentämään energiankäyttöään 15 000 megawattituntia ja saavutti siten säästötavoitteen etuajassa.

Saarioinen pyrkii jatkuvasti parantamaan energiatehokkuuttaan ja seuraa reaaliaikaisesti tuotantolaitoksiensa energian- ja vedenkulutusta. Yhtiö liittyi jo vuonna 2007 elintarviketeollisuuden ensimmäiseen energiatehokkuussopimukseen, jonka myötä se sitoutui vähentämään energiankäyttöään 9 prosentilla vuoteen 2016 mennessä. Käytännössä tämä tarkoitti 15 000 megawattitunnin säästötavoitetta, jonka Saarioinen saavutti etuajassa jo vuonna 2015.

– Tekemämme toimenpiteet ovat säästäneet energiaa vuosittain jo 700 omakotitalon keskimääräisen vuosikulutuksen verran. Tätä kehitystä haluamme jatkaa ja siksi allekirjoitimme energiatehokkuussopimuksen myös seuraavalle kaudelle. Olemme sitoutuneet vähentämään energiankulutustamme 7,5 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoteen 2025 mennessä. Välitavoitteeksi on asetettu 4 prosentin vähennys vuoteen 2020 mennessä, Saarioisten laatu- ja vastuullisuusjohtaja Anneli Hautaniemi kertoo.

Kuluttajille kestävästi tuotettuja elintarvikkeita

Elintarvikkeiden valmistuksessa tarvitaan energiaa erityisesti kypsennykseen ja jäähdytykseen, sillä kuumennuskäsittelyt ja nopeat jäähdytykset ovat avainasemassa tuoteturvallisuuden kannalta. Myös elintarviketehtaiden jäähdytetyt tilat vaativat runsaasti kylmäenergiaa.  

Hautaniemi muistuttaa, että energiatehokkuuteen panostaminen on askel kohti entistä hiilineutraalimpaa yhteiskuntaa.

– Panostamme energiatehokkuuteen, sillä haluamme tarjota kuluttajille kestävällä tavalla valmistettua ruokaa. Ympäristön kannalta merkittävimmät toimenpiteemme liittyvät elintarviketuotannossa energiankulutuksen lisäksi vedenkulutuksen pienentämiseen sekä jätehuoltoon. Uusien energiatehokkuuskeinojen etsiminen motivoi myös meitä saarioislaisia olemaan entistä ympäristötietoisempia, hän summaa.

Lisätietoja:
Anneli Hautaniemi, laatu- ja vastuullisuusjohtaja, Saarioinen Oy, anneli.hautaniemi@saarioinen.fi, 050 631 65

Kotimainen perheyritys Saarioinen on helpottanut suomalaisten arkea ja luonut merkittäviä makumuistoja jo 60 vuoden ajan. Tänä päivänä olemme yksi Suomen johtavista ruokataloista 259,6 miljoonan euron liikevaihdolla (2015).

Kangasalan Sahalahdella sijaitsevan Saarioisten kartanon ympärille on kasvanut moderni ruokatalo. Kangasalan lisäksi hyvää ruokaa valmistuu Valkeakoskella ja Huittisissa sekä Viron Raplassa yhteensä noin 1325 saarioislaisen voimin. Yhdessä valmistamme puhtaista raaka-aineista suomalaisten lempiruokia – sekä klassikoita että tulevia uusia suosikkeja.