Saarioinen Oy

Saarioisten Vegepizza saapuu kauppoihin tänään. Odotettu vegeversio juhlistaa samalla Saarioisten pizzaperheen 35-vuotista taivalta.

– Kasvistäytteinen pizza oli Saarioisten valikoimissa vuodesta 1982 vuoteen 2007. Meiltä on toivottu paljon tämän 200-grammaisen klassikkopizzan paluuta. Uusi Vegepizza on vastaus kuluttajien toiveisiin, ja se sopii myös vegaaniseen ruokavalioon, kertoo Saarioisten innovaatiojohtaja Mirja Lonka.

– Vegepizzan pohja kätkee sisäänsä kukkakaalia, ja pizzan kuorruttaa vegaaneille sopiva kasvisjuusto. Täytteenä on yrttinen kasviskastike, jossa on herkkusieniä, paahdettua paprikaa ja sipulia, Lonka paljastaa.

Vegepizzat paistetaan muiden Saarioisten pizzojen tapaan Valkeakoskella, jossa pizzoja valmistuu vuodessa yhteensä noin 18 miljoonaa kappaletta.

Kasvisbuumi näkyy Saarioisten uutuuksissa

Saarioinen on tuonut vuoden aikana markkinoille useita muitakin uusia kasvisruokavaihtoehtoja, muun muassa alkusyksystä lanseerattu vegaaninen Grahamkasvispiirakka on otettu erittäin hyvin vastaan.

–   Kuluttajatutkimuksissa on jo jonkin aikaa näkynyt kasvava kiinnostus fleksaamista eli osa-aikaista kasvissyöntiä kohtaan. Vaikka varsinaisten kasvissyöjien määrä on edelleen verraten pieni, on kasvisruoan suosion kasvu kiistatonta. Uskommekin, että täysin kasvisruokaan siirtymisen sijaan yhä useampi suomalainen suosii arkiruoassaan kasvisaterioita tai viettää esimerkiksi viikoittaisia kasvisruokapäiviä, Lonka arvioi.

Vegepizzan tuotetiedot

Lisätietoja:
Saarioinen Oy, Innovaatiojohtaja Mirja Lonka, mirja.lonka@saarioinen.fi, 050 582 4125

Kotimainen perheyritys Saarioinen on helpottanut suomalaisten arkea ja luonut merkittäviä makumuistoja jo 60 vuoden ajan. Tänä päivänä olemme yksi Suomen johtavista ruokataloista 259,6 miljoonan euron liikevaihdolla (2015).

Kangasalan Sahalahdella sijaitsevan Saarioisten kartanon ympärille on kasvanut moderni ruokatalo. Kangasalan lisäksi hyvää ruokaa valmistuu Valkeakoskella ja Huittisissa sekä Viron Raplassa yhteensä noin 1325 saarioislaisen voimin. Yhdessä valmistamme puhtaista raaka-aineista suomalaisten lempiruokia – sekä klassikoita että tulevia uusia suosikkeja. www.saarioinen.fi