Saarioinen Oy

Saarioisten teettämästä tutkimuksesta selviää, että suomalaiset laittavat leivän päälle tuttuja makuja, kuten juustoa ja kasviksia sekä leikkeleitä, joissa ylivoimainen kestosuosikki on kinkkuleikkeleet. Lihatuotteissa perinteisten makujen rinnalle on noussut kiinnostus mausteisempiin vaihtoehtoihin, joita Saarioinen tarjoilee uusissa Makusarjan tuotteissaan.

Saarioisten ravitsemusasiantuntija Mirva Lampisen mukaan Suomessa syödään paljon leikkeleitä, ja kinkku on ollut jo pitkään ehdoton ykkönen.

– Kinkkua käyttää leivänpäällisenä peräti 88 prosenttia leipää syövistä suomalaisista. Sen jälkeen tulevat meetvursti ja kalkkunaleike, joita suomalaisista syö 80 ja 75 prosenttia. Broileri on kasvattanut suosiotaan, mutta ainakaan toistaiseksi se ei ole saanut kalkkunaa kiinni, Lampinen kertoo.

Suomalaiset arvostavat Lampisen mukaan perinteisiä makuja, mutta kuluttajilta saadun palautteen mukaan leikkeletarjontaan kaivataan piristystä.

– Vastaamme toiveeseen tuomalla syyskuussa kauppoihin Makusarjan. Siinä leikkeleet saavat kypsytyksessä mausteiset makureunat, jotka tuovat sävyä koko siivuun. Valittavina ovat Chipotle-BBQ- kinkku, Chili-Sitruuna-broileri sekä Yrtti-Appelsiini-kalkkuna, Lampinen luettelee.

Makusarja, kuten jatkossa kaikki Saarioisten leikkeleet, on pakattu uudistuneisiin rasioihin, joissa on kiinni loksahtava kansi. Helposti avattavassa ja uudelleen suljettavassa rasiassa aromit pysyvät hyvin tallella.

Suomalainen voileipä on suolainen – jyrkkä ei makeille päällisille

Terveydelle suotuisia valintoja hakevan kannattaa Lampisen mukaan kiinnittää huomiota suolan määrään.

– Kaupassa voi tarkistaa, että leikkelepaketista löytyy Sydänmerkki. Siitä tunnistaa tuotteen, joka on rasvan ja suolan määrän suhteen omassa tuoteryhmässään parempi valinta, hän vinkkaa.

Tutkimustiedot perustuvat Saarioisten tilaamaan kyselytutkimukseen, jonka toteutti Mielipiteeni.fi.  Tutkimusaineisto koottiin CINTin internetpaneelissa elokuussa 2016 ja siihen osallistui 1024 vastaajaa.

Lisätietoja:
Mirva Lampinen, ravitsemusasiantuntija, Saarioinen Oy, puh. 040 764 8230, mirva.lampinen(a)saarioinen.fi

Kotimainen perheyritys Saarioinen on helpottanut suomalaisten arkea ja luonut merkittäviä makumuistoja jo 60 vuoden ajan. Tänä päivänä olemme yksi Suomen johtavista ruokataloista 259,6 miljoonan euron liikevaihdolla (2015).

Kangasalan Sahalahdella sijaitsevan Saarioisten kartanon ympärille on kasvanut moderni ruokatalo. Kangasalan lisäksi hyvää ruokaa valmistuu Valkeakoskella ja Huittisissa sekä Viron Raplassa yhteensä noin 1325 saarioislaisen voimin. Yhdessä valmistamme puhtaista raaka-aineista suomalaisten lempiruokia – sekä klassikoita että tulevia uusia suosikkeja. www.saarioinen.fi