Saarioinen Oy

Keitot maistuvat tällä hetkellä suomalaisille hyvin: esimerkiksi mikrossa lämmitettävien keittojen myynti kasvoi viime vuonna yli 10 prosenttia. Saarioinen ilahduttaa keittojen ystäviä tuomalla markkinoille kaksi uudenlaista keittoa, jotka paitsi ovat ruokaisia vastaavat myös pinnalla olevaan hyvinvointitrendiin.

Uudet keitot ovat osa viime syksynä lanseerattua uudenlaista Balanssi-sarjaa, jossa yksi ateria sisältää vähintään puolet päivän kasvistarpeesta.

– Kuten muut Balanssi-ateriat, myös uudet Balanssi-keitot noudattavat ravitsemussuosituksia ja suunnittelussa on huomioitu lautasmalli: kasvisten osuus on suuri, proteiinin, hiilihydraattien ja rasvan suhde on suositusten mukainen ja 360 gramman annoskoko sopiva yhdelle aterialle, Saarioisten ravitsemusasiantuntija Mirva Lampinen summaa.

Lisäksi Balanssi-keitot sisältävät vähemmän suolaa ja ne toimivat hyvän pehmeän rasvan lähteenä. Proteiinia keittoon tuovat esimerkiksi broileri, meloninsiemenet ja linssit. Makuvaihtoehtoja on kaksi: kana-kasviskeitto sekä tomaatti-linssikeitto, joka sopii myös kasvissyöjille. Värikkäässä kana-kasviskeitossa on mureaa broileria ja itämaisia kasviksia maukkaan chilisessä liemessä. Tomaatti-linssikeitto on ruokaisa ja täyteläinen kasvissosekeitto.

Keittojen suosio kovassa kasvussa

Keitot ovat tällä hetkellä suomalaisten suosiossa. Lampisen mukaan taustalla on kuluttajien kasvanut kiinnostus hyvinvointia kohtaan: keitot koetaan kevyeksi ruoaksi.

Esimerkiksi helposti valmistettavien mikrokeittojen suosio on ollut selvässä kasvussa: vuonna 2015 mikrokeittojen myynti kasvoi Nielsenin Pt-ostot Suomessa 2015 -tutkimuksen mukaan peräti 12 prosenttia.

– Näppärästi mikrossa kuumennettava keitto on hyvä vaihtoehto arjen helpottamiseen, kun ei ole aikaa tai halua tehdä keittoa alusta alkaen itse. Ne sopivat hyvin esimerkiksi lounaaksi, Lampinen ehdottaa.

Keitto istuu keskipäivän ruokailuun hyvin, sillä moni haluaa saada vatsansa täyteen, mutta välttää liian syömisen tuoman iltapäiväväsähdyksen.

– Lounas ei saisi kuitenkaan olla liian kevyt, jotta energiaa riittää pitkälle iltapäivään. Keittoateriaa voikin täydentää oman energiantarpeen mukaan leivällä, maitotaloustuotteilla ja hedelmillä tai marjoilla, Lampinen vinkkaa.

Keitot ovat hänen mukaansa siitäkin oivia ruokia, että ne sisältävät usein paljon kasviksia, joita suomalaiset syövät saantisuosituksiin nähden liian vähän.

– Tutkimusten mukaan kuluttajat itsekin kokevat runsaan kasvisten määrän ruoassa tärkeäksi. Maukkaissa keitoissa kasvikset pääsevät edukseen ja päivän kasvisannoksesta täyttyy osa kuin huomaamatta. Tämä on ollut meilläkin mielessä Balanssi-keittoja ja -aterioita kehittäessä, Lampinen lisää.

Tarkempia tietoja uusista Balanssi-keitoista löytyy verkkosivuilta: tomaatti-linssikeitto ja värikäs kana-kasviskeitto.

Tutkimustiedon lähde: Pt-ostot Suomessa 2015 -raportti (Nielsen, 2015). Raportti perustuu Nielsen Homescan-kuluttajapaneeliin, jossa 5000 suomalaista kotitaloutta raportoi jatkuvasti taloutensa päivittäistavaraostot. Ostotiedot painotetaan vastaamaan kaikkia Suomen kotitalouksia.

Lisätiedot:

Mirva Lampinen, ravitsemusasiantuntija, Saarioinen Oy, puh. 040 764 8230
Katriina Virtanen, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Saarioinen Oy, puh. 040 724 3570

Saarioinen lyhyesti

Kotimainen perheyritys Saarioinen on helpottanut suomalaisten arkea ja luonut merkittäviä makumuistoja jo 60 vuoden ajan. Tänä päivänä olemme yksi Suomen johtavista ruokataloista 259,6 miljoonan euron liikevaihdolla (2015).

Kangasalan Sahalahdella sijaitsevan Saarioisten kartanon ympärille on kasvanut moderni ruokatalo. Kangasalan lisäksi hyvää ruokaa valmistuu Valkeakoskella ja Huittisissa sekä Viron Raplassa yhteensä noin 1325 saarioislaisen voimin. Yhdessä valmistamme puhtaista raaka-aineista suomalaisten lempiruokia – sekä klassikoita että tulevia uusia suosikkeja. www.saarioinen.fi