Saarioinen Oy

Kuluttajat valitsivat Saarioisen valmisruoan ykkösmerkiksi Valittujen Palojen Luotetuin merkki-tutkimuksessa. Valmisruokamerkkien luottamusvertailun kolmen kärki säilyi ennallaan vuoden takaiseen tutkimukseen verrattuna. Toiseksi eniten suomalainen kuluttaja luottaa Atriaan ja kolmanneksi eniten Kokkikartanoon.

Suurimmillaan luottamus Saarioisiin oli alle 50-vuotiaiden joukossa, joista 46 prosenttia nimesi Saarioisen eniten luottamakseen valmisruokamerkiksi.

– Olemme otettuja ja iloisia siitä, että suomalaiset luottavat meihin vuodesta toiseen. Saarioinen on valittu valmisruoan ykkösmerkiksi kaikkiaan 15 kertaa eli niin kauan kuin tutkimusta on tehty, Saarioisten markkinointi- ja viestintäjohtaja Tia Yrjölä kertoo.

Saarioinen saavutti arvioitavissa ominaisuuksissa 4,23 keskiarvon asteikolla yhdestä viiteen. Viime vuonna vastaava luku oli 4,14. Arvioitavat ominaisuudet olivat laatu, hinta-laatusuhde, tuotekuvan vahvuus, kuluttajan tarpeiden ymmärtäminen ja eettinen vastuullisuus.

Tiedot perustuvat Valittujen palojen yhdessä brittiläisen Wyman Dillon -tutkimuslaitoksen kanssa toteuttamaan Luotetuin merkki -tutkimukseen, jossa avoimilla kysymyksillä selvitettiin kuluttajien luottamusta tuotemerkkeihin. Kysely toteutettiin online-tutkimuksena viime vuodenvaihteessa ja sen aineistona oli noin 2 000 vastaajan otos, joka poimittiin Valitut Palat -lehden asiakasrekisteristä. Kyselyn otos painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi.

Lisätietoja:
Tia Yrjölä, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Saarioinen Oy, puh. 050 593 2168, tia.yrjola@saarioinen.fi
Tiina Suomela, tutkimuspäällikkö, Valitut Palat, puh. 050 595 5143, tiina.suomela@valitutpalat.fi

Saarioinen on tehnyt suomalaisten lempiruoat jo 60 vuoden ajan. Saarioinen on suomalainen perheyritys ja johtava valmisruokatalo n. 260 miljoonan euron liikevaihdolla. Olemme kotoisin Kangasalan Sahalahdelta, Saarioisten Kartanosta. Lisäksi Saarioisten herkullista ruokaa tehdään Valkeakoskella ja Huittisissa sekä Viron Raplassa yhteensä noin 1 300 saarioislaisen voimin. Saarioinen vaalii perinteitä ja kehittää samalla jatkuvasti uutta yhdessä suomalaisten kanssa. Äitien tekemää ruokaa vuodesta 1957 - www.saarioinen.fi