Saarioinen Oy

Moderni ja mutkaton katukeittiö, Street food on yksi maailman suurimmista ruokailmiöistä. Saarioisten uudet Burgerpihvit, Grilliwurstit ja maukkaat Salsat sopivat erinomaisesti hampurilaisten ja hot dogien täytteeksi vegevaihtoehtoja unohtamatta.

Street food on maukasta naposteluruokaa, jonka juju on syömisen nopeus ja konstailemattomuus. Suomessa ilmiö lähti liikkeelle vuonna 2011, kun ensimmäinen Ravintolapäivä starttasi. Täytetyt leivät, hot dogit ja hampurilaiset ovatkin lisänneet suosiotaan suomalaisten ruokapöydissä. Tutkimuksen* mukaan jo joka neljännessä suomalaiskodissa valmistetaan hampurilaisia kuukausittain.

- Haluamme inspiroida suomalaisia kokoamaan omat suosikkinsa. Tuomme sesonkiin ainekset erilaisiin hampurilaisiin, hot dogeihin ja myös vegevaihtoehtoja. Herkullista Street food -reseptiikkaa löytyy osoitteesta www.saarioinen.fi/streetfood, Saarioisten tuotepäällikkö Laura Hiltunen kertoo.

Street food -kokkailu on huoletonta ja spontaania, minkä vuoksi katukeittiön suosio onkin suurimmillaan kesäisin, kun aikaa rentoon ystävien kanssa kokkailuun on enemmän ja grillin ääreen on mukava kokoontua.

- Suomalaiset edellyttävät ruoan maulta yhä enemmän ja hakevat inspiraatiota kansainvälisistä keittiöistä ennakkoluulottomasti. Kesällä ruoanlaitto on mutkatonta. Meidän ratkaisumme ovat helposti koottavat maukkaat ainekset, olivat ne sitten paistettavia premium-tason Burgerpihvejä tai maukkaita majoneeseja, salaatteja ja tuoresalsoja. Vegepyörykät ja Vegemajoneesi sopivat myös hot dogien väliin, Hiltunen kertoo.

Saarioisen uudet Burgerpihvit: Original ja Pekoni sekä Wurstivalikoimaa täydentävä Pekoniwursti ja maukkaat Salsat saapuvat kauppoihin huhtikuun lopussa. Street food -teema toteutetaan yhdessä leipomoyhtiö Vaasanin kanssa, joka tarjoaa hampurilaisiin ja hodareihin sopivat tuoreet, Suomessa valmistetut sämpylät.

Lisätietoja:
Laura Hiltunen, tuotepäällikkö, Saarioinen Oy, puh. 0500 50 1930, laura.hiltunen@saarioinen.fi tai

Anu Lehtinen, viestintäpäällikkö, Saarioinen Oy, puh. 050 529 8569, anu.lehtinen@saarioinen.fi

* Designtutkimus Helsinki Oy, 2016 

Saarioinen on tehnyt suomalaisten lempiruoat jo 60 vuoden ajan. Saarioinen on suomalainen perheyritys ja johtava valmisruokatalo n. 260 miljoonan euron liikevaihdolla. Olemme kotoisin Kangasalan Sahalahdelta, Saarioisten Kartanosta. Lisäksi Saarioisten herkullista ruokaa tehdään Valkeakoskella ja Huittisissa sekä Viron Raplassa yhteensä noin 1 300 saarioislaisen voimin. Saarioinen vaalii perinteitä ja kehittää samalla jatkuvasti uutta yhdessä suomalaisten kanssa. Äitien tekemää ruokaa vuodesta 1957 - www.saarioinen.fi