Saarioinen Oy

Suomalaisten kiinnostus nopeasti itse valmistettavia ruokia kohtaan on kasvussa. Kuluttajat ovat ottaneet Saarioisten 5 vaille valmis -tuotesarjan hyvin vastaan, ja pian kauppoihin ilmestyvät myös uudet mökkiarkeenkin sopivat kesäwokit. Kesäkeittiön herkulliset Halloumi-kasviswokki ja Chorizopyörykkä-kasviswokki valmistuvat käden käänteessä grillissä tai parilalla.

Saarioisten alkuvuonna lanseeraama 5 vaille valmis -tuotesarja sisältää tuoreista raaka-aineista valmistettavia, helposti kypsennettäviä aterioita, joista kokkaa herkullisen ruoan viidessä minuutissa. Suomalaiskodeissa uudenlaiset tuoreet valmisruoat on otettu erittäin hyvin vastaan.

- Nopean syömisen trendi jatkuu edelleen, mutta sen ohella myös kotikokkauksen suosio on nousussa. Suomalaiset ovat kesäisin uskollista grillikansaa, ja selvityksemme mukaan grilli kuumeneekin joka toisessa kodissa taas pian viikoittain. Myös 5 vaille valmis -sarjan uudet kausimaut valmistuvat nopeasti vaikkapa grillissä parilalla, Saarioisten innovaatiojohtaja Mirja Lonka kertoo.

Yhdessä 5 vaille valmis -wokkipakkauksessa on ainekset kahden henkilön maittavaan ateriaan. Kesäwokeista toinen sopii myös kasvisruokavaliota noudattaville.

- Kreikkalaista makumaailmaa noudattava Halloumi-kasviswokki sisältää aitoa halloumijuustoa ja kalamataoliiveja, ja se sopii myös kasvissyöjille. Memphis Smoky BBQ -kastikkeella maustetussa Chorizopyörykkä-kasviswokissa puolestaan on chorizo-lihapyöryköiden lisäksi tuoretta maissia sekä trendikästä pinaattia. Molemmat wokit sisältävät kuluttajien toiveesta runsaasti kasviksia, Lonka sanoo.

Tutkimustiedot perustuvat Saarioisten tilaamaan kyselytutkimukseen. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö M3 Research Oy:n internetpaneelissa huhtikuussa 2016. Kyselyyn vastasi 1 000 iältään 15–70-vuotiasta suomalaista, ja lähtöotos on kansallisesti edustava. Kyselytutkimuksen suunnitteli ja analysoi Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy. 

Lisätietoja:
Mirja Lonka, innovaatiojohtaja Saarioinen Oy, puh. 050 582 4125, mirja.lonka@saarioinen.fi