Suomen ostetuin valmisruoka-ateria*, Saarioisten maksalaatikko, on säilyttänyt asemansa suomalaisten kestosuosikkina yli 60 vuoden ajan. Siksi se juhlii 10.10. jo kuudetta omaa maksalaatikkopäiväänsä. Tänä vuonna kansainvälinen maksalaatikkopäivä tekee näyttävän paluun. Saamme muun muassa kuulla ja nähdä, miten laatikkomme maistuu maksaruokia arvostaville ranskalaisille.
”Maksalaatikko on yksi rakastetuimmista perinneruoista ja sitä myydäänkin yli 9 miljoonaa rasiaa vuosittain. Vuonna 2017 lanseeraattu maksalaatikkopäivä on kunnianosoitus laatikoidemme suosiolle suomalaisen arjen klassikoina ja lempiruokina – tällä kertaa halusimme selvittää, mitä mieltä siitä ollaan maailmalla”, kommentoi Saarioisten kuluttajakokemuksen johtaja Tia Yrjölä.
Haastattelijana toimi ranskalaisen kulttuurin hyvin tunteva Erja Häkkinen, joka kutsui paikalliset ystävänsä lomakotiinsa Ranskan Rivieralle maistelemaan laatikoita. Maistelu sai aikaan yllättäviä reaktioita. ”En odottanut tykkääväni siitä, mutta kun maiston sitä, niin se teki kyllä vaikutuksen”, kommentoi eräs ranskalaisista maistajista. Maksalaatikko sai myös kehuja ”todella onnistuneesta makujen yhdistelmästä”.
Erja Häkkisen omat makumuistot maksalaatikosta liittyvät varhaiseen lapsuuteen: ”Kävimme perheen kanssa metsäretkellä ja äidilläni oli tapana tehdä eväät, joihin kuului siivuiksi leikattu maksalaatikko, jota syötiin ruisleivän päällä. Se oli taivaallinen herkku”.
Saarioinen juhlistaa maksalaatikkopäivää syys-lokakuussa näyttävällä kampanjalla, joka näkyy medioissa ja myymälöissä ympäri Suomea. Lisäksi maksalaatikoiden kansiin tuodaan uudet ilmeet kansainvälisen teeman mukaisesti. Kampanja huipentuu maksalaatikkopäivään 10.10.
Katso videolta, mitä ranskalaiset pitivät maksalaatikosta.
*) Lähde: NielsenIQ Homescan 52 viikkoa arvossa, päättyen 14.8.2022
Lisätietoja/haastattelupyynnöt:
Mellakka Helsinki: Mia Eloranta, mia.eloranta@mellakka.fi, +358 50 401 7383
Saarioinen: Tia Yrjölä, tia.yrjola@saarioinen.fi, +358 50 593 21 68